Hurtigere modellering i byggebranchen med intelligente BIM-objekter

Hvis du til dagligt arbejder på komplicerede projekter inden for arkitektur, bygningskonstruktion eller lignende, kender du sikker brugen af avanceret software til at lave modeller for eksempelvis bygninger.

Inden for arkitektur og bygningskonstruktion er sådanne modeller naturligvis afgørende for, at det endelige resultat bliver som forventet, men det kan være en lang og tidskrævende proces at lave præcise modeller med alle de objekter, som de indeholder.

Netop derfor er BIM blevet opfundet. BIM er en forkortelse for ”Building Information Modeling”, og det er en teknologi, som kan gøre hverdagen nemmere for bl.a. dig, der har med modellering inden for arkitektur og bygningskonstruktion at gøre

Du kan få mere information om BIM ved at klikke her, hvor du også kan lære mere om, hvordan de intelligente objekter kan hjælpe i din virksomhed.

Hvad kan BIM hjælpe dig med?

Hvis du eksempelvis arbejder med en model i forbindelse med et byggeri, kan du bruge BIM-teknologi til eksempelvis at placere dine vinduer.

Du skal ikke selv placere dine vinduer, for med BIM-teknologi vil vinduerne placere sig selv. Teknologien får nemlig vinduet til at agere intelligent i modellen, så vinduet selv laver hullet i modellens væg og placerer sig der.

Det lyder forholdsvis simpelt, men det er rigtigt relevant, da en lang række andre parametre nu også automatisk tilpasser sig vinduet. Det betyder bl.a., at modellen selv justerer mængden af maling, som skal bruges på væggen, hvor der nu også er et vindue.

Det samme gælder for en lang række andre objekter i dine modeller, som du kan gøre intelligente med BIM-teknologi.

Det kan eksempelvis også være et bord, der kan gøres intelligent, så det altid automatisk vil placere sig på gulvet i din model, så du ikke selv skal bruge tid på at gøre det.

BIM-teknologi kan altså effektivisere arbejdet med modeller i forbindelse med eksempelvis byggeri, da de intelligente objekter i modellen vil spare dig for meget tid og mange udregninger.

Minimerer risikoen for fejl

En anden fordel ved at benytte BIM-objekter i designfasen af eksempelvis byggerier er, at du kan minimere risikoen for fejl i modellen, som vil føres med over i det endelige projekt.

Når mange og komplicerede modeller skal laves 100 % manuelt, er der store chancer for, at menneskelige fejl opstår hist og her.

Men denne risiko minimere du med BIM, da du kan være sikker på, at eksempelvis materialeforbrug bliver beregnet helt korrekt.

Igen kan BIM-teknologien altså være med til at gøre dit arbejde nemmere og mere effektivt, da du kan undgå fejl i det endelige projekt, som vil blive både dyre og tidskrævende at rette op på.

Kom i gang med BIM

BIM kræver avanceret teknologi og store filer, som det er svært at komme i gang med. Hvis du mener, at du kan bruge BIM i din virksomhed, bør du derfor kontakte professionelle, som kan hjælpe dig med at implementere BIM-objekter i dine modeller.

På den måde undgår du fejl, mens du sikrer dig, at det hele kommer til at køre som forventet.