3 råd du kan benytte dig af, hvis du overvejer at sælge din bolig

Til tider når man til et punkt, hvor det er tid til at komme videre. Finde noget nyt og starte et nyt eventyr. Måske er din nuværende bolig for lille til din voksende familie, eller også har du bare fået nye prioriteter til din boligsituation. I alle tilfælde, kan det være en stor mundfuld at sælge sin bolig. Der følger en masse ansvar med, med blandt andet juridiske detaljer og en lang række krav, som man skal overholde. Derfor er det altid rart at få nogle tips og tricks med på vejen, for at gøre situationen lidt nemmere for dig, der står overfor et boligsalg.

Lav et selvsalg af din bolig

Hvis du gerne vil spare nogle penge, kan du sælge bolig uden mægler – altså med et selvsalg. Dermed gør du ikke brug af en ejendomsmægler, men står selv for salget. En ejendomsmægler koster typisk mellem 50.000 til 100.000, så hvis du ordner det selv, sparer du tusindvis af kroner. Det kan dog være en stor mundfuld at sælge en bolig, da der er en lang række krav, som skal overholdes. Derfor kan et alternativ til en ejendomsmægler være at bruge en boligrådgiver i stedet, som hjælper dig med at sørge for alt det juridiske, så du kun skal bruge tid og energi på at vise boligen frem til interesserede købere. 

Sæt en realistisk pris 

Ved at sælge din bolig uden hjælp fra en ejendomsmægler, sparer du dig selv for en masse penge. Det betyder altså samtidig, at du også har mulighed for, at nedsætte boligens salgspris. På den måde gør du den mere attraktiv for eventuelle købere. Mange sætter prisen alt for højt, når de skal sælge deres bolig. Her er det vigtigt at huske, at køberen ikke ser boligen med samme øjne som dig, da du allerede ser det som hjem – og sikkert et værdifuldt hjem. Så sæt en realistisk pris, og tag altid i betragtning, hvordan det står til på boligmarkedet. 

Fiks de små fejl ved din bolig

Alle de små fejl, som du måske har vænnet dig til med tiden, kan tilsammen være nok til, at en potentiel køber takker nej til tilbuddet. Så sørg for at få fikset de ting du kan, uden at det bliver til dyre renovationsgebyrer. De relativt små ændringer kan have stor betydning for boligsalget. Mal de steder, der skal males, sørg for træværket er pænt, at ingen vandhaner drypper eller at håndtag sidder løst. Spørg eventuelt venner og familie, hvad de synes, der skal fikses, for at få andre øjne på din bolig.