Fraflytter du lejligheden – alt dette kan du klare sig

Når du fraflytter et lejemål, hvor du har boet længe, er der måske mange ting, som skal ordnes. Du ved også godt, at dette vil blive trukket fra dit depositum. Men ikke hvis du kan klare sagerne selv. Nogle ting er det utvivlsomt bedst at lade professionelle om at udføre. Men, der er faktisk mange ting, som du formentlig godt kan ordne selv – og dermed spare en del penge. Hvis du gerne vil høre, hvilke ting du skal holde dig fra, og hvilke ting du bør gøre selv, så læs denne artikel helt færdigt.

Reparer ikke hvidevare selv!

Hvidevare er en af de ting, som du bør lade professionelle ordne. Der er flere årsager til, at det ikke kan betale sig at købe nye hvidevare, hvis de ikke virker. I de fleste lejekontrakter ejer du ikke dine hvidevare. Hvis dine hvidevare er stoppet med at virke, er der måske stadigvæk garanti på dem. Dette vil dit boligselskab tage sig af. Det eneste du kan gøre, er at indrapportere problemet. Hvis de beder dig om at købe nye hvidevare. Så sørg for, at du køber det rigtige og send din faktura til dem.

Er de indvendige døre med karm i stykker? Den klarer du selv

Hvis du har holdt en fest, som var lidt for vild, og har fået en skade på døren, er dette formentligt noget du kan klare selv. Indvendige døre med karm er ofte generiske og kan købes flere steder. Dør med karm er ikke kompliceret at skifte og du kan spare pengene på en håndværker.

Du er den nye malermester

I de fleste lejekontrakter skal lejligheden males ved fraflytning. Dette tager boligselskaberne ofte lidt for meget for, så det kan du anbefales, at du selv tager malerdragten på. Vær sikker på du har det rigtige maling og slå dig ellers bare løs med penslen.