Find den rette seng til dit behov – 3 gode råd

søvn seng

Søvn er vigtig. Uden søvn, og det skal helst være en god en af slagsen, fungerer man ikke som man gerne vil. Det er i ens seng, at man oplader energi til dagens udfordringer. Derfor er det ekstremt vigtigt at have den rette seng, der passer godt lige præcist til dit behov.

 

Formål med søvn

Formålet med at få søvn er at få hvilet, imens krop og hjerne bearbejder dagens oplevelser. Forskere har endnu ikke helt fået klarlagt, hvorfor kroppen skal have søvn, men det er sandsynligt, at hjernen har brug for at være offline og lagre informationer og indtryk plus at muskler og andre dele af kroppen skal genoplades og blive klar til nye fysiske udfoldelser.

Find den rette seng

Søvn skal man helst have i en seng. Det er ganske enkel, der du ligger bedst. Det er måske det vigtigste møbel du har.

Når du skal vælge hvilken seng du skal købe, så skal du først gøre dig klart om du vil have en dobbeltseng, en enkeltseng eller måske en seng med boxmadras 160×200. Sidstnævnte er næsten som en dobbeltseng, og giver masser af plads. Generelt er det altid godt at vælge en boxmadras. Man sover bare bedre på en boxmadras. Den giver bedre støtte, tilpasser sig din krop og giver god komfort. Desuden er det vigtigt, at finde de rette fjedretyper i forhold til din kropsvægt. Der er bare forskel på kvalitet. Endvidere skal du sørge for vælge en topmadras i høj kvalitet. Det er den, der tættest på kroppen, og det er derfor vigtigt, at den i kvalitetsmaterialer også for at højne indeklimaet og få varmen og fugt væk fra din krop.

Undgå sygdomme

Manglende søvn kan føre til sygdom. Er du frisk og veludhvilet er du bedre til at tackle udfordringer. Kroppen kan bedre bekæmpe sygdom, hvis den har fået lejlighed til at lade op, og dermed bliver du klar til at takle vira og andre udfordringer. Søvn er desuden godt mod stres, og stresset mennesker bliver lettere syge. God søvn giver overskud, velvære og sundhed.

 

Bedre koncentration

Endnu en bonus med at sove godt og være veludviklet er at det giver overskud til at kunne koncentrere sig bedre. Er du frisk kan du holde fokus, og du producerer bedre både privat og professionelt. Du får overskud til mere nærvær med dine nærmeste og du leverer bedre på dit arbejde.

En god seng giver god søvn og du bliver et bare menneske.