Fordele og ulemper ved at vælge et tegltag

Der er både fordele og ulemper ved et tegltagl, og det er vigtigt, at du er bekendte med begge dele, før du beslutter dig for, om det er det rigtige for din bolig. Herunder kan du læse mere omkring de enkelte fordele og ulemper ved tegltaget.

Historisk set er tegltaget blandt de absolut mest populære tagtyper i Danmark – og du kan støde på tegltag, uanset hvor i Danmark du befinder dig. Der er mange gode grunde til, at tegltaget er så populært, da det er blandt de mest holdbare tagtyper på markedet.

Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan lade dig inspirere af, når du skal vælge tegltag eller en anden type tag. Som med alle andre tagtyper, er der både fordele og ulemper ved tegltaget, og dem kan du læse mer om herunder.

Tegltaget kan holde i op mod 100 år

Uanset, om du skal have nyt tegltag i København og på Sjælland eller et andet sted i Danmark, er det vigtigt, at du er bekendt med fordele og ulemper ved tegltaget. Først og fremmest er det en stor fordel, at tegltaget holder i utroligt lang tid.

Faktisk kan tegltaget holde i op mod 100 år, hvis det udsættes for de rette forhold – f.eks. skal både undertaget og tagkonstruktionen være i god stand. Det er ofte en stor udgift at få lagt et tegltag, men det er også et tag, som kan gå i arv fra generation til generation.

Tegltaget giver boligen et visuelt løft

Samtidig skal du være opmærksom på, at det er en udgift, som sparer sig selv hjem igen. Det skal derfor ses som en investering, der ikke bare beskytter din bolig optimalt, men også får boligen til at stige i værdi.

Et tegltag er ikke bare holdbart. Det har også en stor visuel og økonomisk merværdi for huset, da det er en æstetisk løsning, som de fleste synes er pæn. Det får boligen til at stige i værdi, hvis du på et tidspunkt skal sælge den, da de nye købere ikke skal bekymre sig om, hvorvidt taget skal skiftes eller ej.

Hvilke ulemper er der ved et tegltag?

Selvom der er flest fordele ved et tegltag, er der også en række ulemper, som du bør have med i dine overvejelser. Det er ikke sikkert, at tegltaget passer til dig hus, samtidig med at det heller ikke er alle huse, som kan bære et tegltag, da det vejer mere end mange andre tagtyper.

Det stiller derfor krav til tagkonstruktionen, som skal kunne bære taget. Tegltaget kræver et undertag, og derfor er det sjældent en god idé at få lagt et, hvis der ikke er et undertag – eller hvis undertaget ikke kan bære tegltaget.