Kend dit gulv – hvilken gulvtype har du?

I mange hjem finder man stadig gulve af træ. De er slidstærke og flotte at se på, men de kræver også en del vedligeholdelse. Hvis du har et gulv af træ, så er det en god idé at sørge for at gulvet bliver behandlet med olie eller lak, så det bliver beskyttet mod fugt og skader. Hvis du vil vide mere, så læs mere her.

Der findes dog også andre gulvtyper, som ikke er lavet af træ. Disse gulve kræver ofte mindre vedligeholdelse, men det er stadig en god idé at vide noget om ens gulv, så man ved, hvordan det skal behandles.

Fliser

Fliser er et af de gulvtyper, der ikke kræver så megen vedligeholdelse. De er nemme at gøre rene, og de er slidstærke. Dog kan de godt blive porøse, hvis de ikke bliver behandlet med den rigtige imprægnering. Hvis dine fliser er porøse, så vil de nemt kunne blive fedtede og grimme, og det kan være svært at gøre dem rene igen. Derfor er det en god idé at give dine fliser en gang imprægnering hvert halve til hele år.

Laminat

Laminatgulve er også nemme at gøre rene, og de er slidstærke. Dog kan de ikke tåle fugt, så det er en god idé at have en gulvmåtte, der kan opsuge fugt, hvis der skulle ske et uheld. Laminatgulve er også følsomme over for stød og slag, så de kan nemt blive skadet, hvis der falder noget tungt på gulvet.

Linoleum

Linoleum er et gulvmateriale, der er lavet af to lag linoleum og et bundlag af kork, pap eller træfiber. Linoleum er slidstærkt og nemt at rengøre, men det er alligevel en god idé at være lidt forsigtig med det. Linoleum kan tåle vand, men man skal ikke efterlade for meget fugt på gulvet.

Man må bare sige, at det er en god idé at vide, hvad ens gulv er lavet af, når man skal vedligeholde det.