Nyt gulv? – læs mere her

Inden du skal have lagt nyt gulv, er der nogle ting som er værd at overveje. I forvejen har det måske taget en del tid at nå frem til beslutningen om, at der overhovedet skal lægges nyt gulv – for den slags er ikke bare sådan lige til at gå til. Inden eller efter man er nået til den beslutning, kan man overveje, hvilken type gulv man vil have lagt, ud af de mange forskellige slags der findes, samt tage prisen med i overvejelserne.

Prisen på grisen

Det man ikke kan komme udenom, lige meget hvor meget man så ville ønske at man kunne, er prisen. De forskellige typer af gulv har forskellige priser, og ofte hænger pris og kvalitet også sammen, indenfor en bestemt type gulv i hvert fald. Hvis man eksempelvis gerne vil have trægulv, men er usikker på hvilken type, er det virkelig en fordel at undersøge både fordele og ulemper ved de enkelte. Nogle gange opvejer kvaliteten for prisen, og man finder plads i budgettet til noget, der er lidt dyrere, end man havde regnet med, og andre gange kan man finde samme kvalitet til en lavere pris. Du kan også overveje flere forskellige typer gulv, og eksempelvis holde priserne på linoleumsgulv op mod priserne på trægulv, og vælge derudfra.

Gulvtypen

Selve typen er gulv er naturligvis også vigtig, og for nogle er dette endda det vigtigste – hvis altså ikke pris har så meget at skulle have sagt. Det første man med fordel kan tage med i overvejelserne, er hvor der skal lægges gulv. Hvis det er på badeværelset eller i køkkenet, er der mange som foretrækker overflader der er meget nemme at gøre rene – eksempelvis klinker eller fliser. Omvendt er der tit i stuer og soveværelser enten trægulv eller gulvtæpper for at gøre det mere hyggeligt og velkommende at være i rummet.