3 tips til hvordan du indretter en spisestue

Spisestuen er families hjerterum og for langt de fleste er det husets kerne. Det er her, hele familien samles efter en lang arbejds- og skoledag til et godt måltid mad og dybe samtaler. Spisestuen skal derfor kunne rumme både hygge, afslapning, samvær og masser af gæster. Vi har derfor her samlet 3 tips til, hvordan du kan indrette en spisestue, som hele familien kan nyde godt af.

Vælg et spisebord med god plads

En spisestue er selvfølgelig stedet, hvor vi samles om et måltid mad – men det skal også kunne rumme både hygge med spil, lektier og samvær. Her er spisebordet et meget vigtigt valg – og der skal gerne være godt med plads rundt om bordet. Hvis din spisestue ikke er så stor, kan du med fordel vælge et rundt bord i stedet for et aflangt. Det tager nemlig ikke så meget plads i rummet, men det kan alligevel samle hele familien. Hvis du i stedet har en stor spisestue, kan du i stedet vælge et længere spisebord, så rummet bliver fyldt ud og du har plads til mange gæster.

Vælg spisebordsstole med god komfort og charme

Spisebordsstole er naturligvis også en vigtig del af spisestuen – så det er vigtigt, at du vælger de rette stole til dit spisebord. I første omgang skal du sikre dig, at stolene har den rette højde. Det sikrer optimal siddekomfort, når man sidder ved bordet. Derudover er det naturligvis også vigtigt, at stolene i sig selv er behagelige at sidde i, da vi jo tilbringer en del timer med at spise, læse, skrive og alt muligt andet rundt om spisebordet. Hvis du gerne vil have et minimalistisk hjem, kan du investere i de samme stole rundt om bordet – men hvis du gerne vil have lidt mere hygge og charme ind, kan det være en god idé at investere i et par forskellige stole, f.eks. antikke spisebordsstole.

Skab hygge og personlighed

En spisestue kan hurtig blive lidt kedelig, da den jo i bund og grund kun består af et spisebord og spisebordsstole – især hvis man kun har lidt plads til rådighed. Det behøver dog ikke være tilfældet. Du kan nemt gøre rummet hyggeligt og personligt med billeder, planter, hynder og andet nips. Det er de små ting i et rum, der sætter en ramme om vores bolig og afspejler hvem vi er. Hvis du har lidt mere plads til rådighed, kan det også være en god idé at indrette med f.eks. vitrineskabe eller skænke, så du også har masser af opbevaringsplads.