Tips til hjemmet: Nordisk boheme

Hjemmet er menneskets trygge base, og det skal være et rart og genkendeligt sted at være. De senere år har man set en stigende interesse for nordisk boheme, som kombinerer de kraftige farver og tunge udtryk fra den bohemiske stil, med den skandinaviske hang til naturmaterialer og enkelthed. Da flere efterlyser en måde at kombinere det personlige og spraglede, med rolige linjer i indretningen, vil denne artikel fokusere på, hvordan man implementerer nordisk boheme i hjemmet, for at skabe en hyggelig atmosfære. 

Genbrugsmøbler 

En nem måde at opnå et bohemensk udtryk i hjemmet på, er ved køb af genbrugsmøbler. Disse giver hjemmet et autentisk udtryk og blander de forskellige tidsaldre. Man kan også vælge at købe boliginteriør fra udbydere, som har specialiseret sig i at producere og/eller opkøbe møbler med et bohemisk udseende. Bohemisk indretning stammer fra Indonesien og Asien og udspringer af den bohemiske livsstil, som bygger på frisindethed og beundring for det simple. Nordisk boheme handler om at blande lyse naturelementer fra den nordiske boligindretning, med sjove og farverige elementer, der giver et personligt udtryk. I soveværelset er det oplagt at bruge tekstiler med kelimmønstre, i både tæpper, puder og sengetøj. Væggene kan holdes hvide, for at give rummet et mere nordisk udtryk, og dermed kombineres den bohemiske indretning, med den skandinaviske minimalisme. 

Etnisk brugskunst 

En måde at implementere et bohemisk udtryk i hjemmet på, er ved køb af etnisk brugskunst. Mange vælger at købe ting hjem fra deres rejser, da det både er med til at minde om tidligere ferier, men også gøre hjemmet personligt. Man kan også tilføre hjemmet et par kvaster, duftlys, farvede stearinlys, tørrede blomster eller sydlandske planter, for at give omgivelserne en bohemisk effekt. Det er populært at hænge en drømmefanger op i soveværelset, da det både understreger ens personlige forhold til fangerens mytologi og hang til spirituelle genstande. Nordisk boheme bliver særligt indfriet ved, at holde de fleste møbler i et skandinavisk udtryk og supplere med genstande og enkelte møbler, der er inspireret af boheme eller andre mytologier og kulturer. 

Atmosfære 

Man behøver ikke at købe møbler, som er direkte inspireret af bohemisk interiør, for at opnå den fulde effekt af nordisk boheme. Både nordisk og bohemisk boligindretning er defineret af naturlige materialer som træ, flet, tekstiler af velour og silke, lys og afdæmpede naturfarver, som inviterer til samvær og hygge. Essentielt for den bohemiske livsstil er, at den skal virke afslappende og filosofisk på mennesket, og derfor handler nordisk bohemian i højere grad om sindstilstand end møbler.