5 hyggekroge der kan løfte hyggen i enhver bolig

I mange år har vi når vi snakker boligindretning diskuteret forskellige rum. Først kom samtalekøkkenet og køkken-alrummet, så skulle vi have lækre badeværelser og senest minimale soveværelser. Selvom vi nok aldrig stopper med dette fokus på rum, er det til dels blevet afløst af et større fokus på kroge.

Kroge kan siges at være en slags rum i rummet. Bare fordi der ikke er en decideret væg mellem ting, behøver det ikke betyde at man ikke kan have forskellige udtryk. Mest kendt af disse kroge er de såkaldte hyggekroge. Små dele af din bolig, hvor det er hyggen der er i højsædet. Her følger 5 eksempler på sådanne hyggekroge.

1 – Hygge i vinduet

Vinduer er sjældent et område der får supermeget opmærksomhed i boligindretning, men lad ikke denne mulighed gå dig forbi. Det rette vindue kan med meget få midler blive til en fantastisk hyggekrog.

En hyggekrog i vinduet handler om, at du får gjort det sådan at du kan sidde i vindueskarmen. Dette kan kræve at karmen udvides og forstærkes lidt, men flere karme er næsten klar til brug. Læg en hynde på karmen, en eller flere puder til ryggen, eventuelt et lille bord eller hylde til tekoppen, og side i dit vindue og nyd udsigten og det udendørs – selv om vinteren.

2 – Boghjørnet

Hygge handler i høj grad om at komme ned i gear. At have tid til alt det du ellers ikke når i en stresset hverdag. En ting der virkelig kan trække os ned i gear, er at læse en god bog. Salg af fysiske bøger har i flere år nu været stigende, og dette skyldes nok til dels et ønske om at tage sig tid til læseoplevelsen.

Noget der virkelig kan forstærke denne læseoplevelse og lokke dig til at læse, er et godt boghjørne. En eller anden kombination af en god, behagelig stol, og nogle hylder med bøger, gerne også med et lille bord til en kop et eller andet. Kan du finde plads til dette, vil din læselyst takke dig.

3 – Stuen

Et oplagt sted at have en hyggekrog er i hjørnet i ens stue. Stuen er stedet hvor vi samles om aftenen og hygger inden vi skal sove, hvorfor det er et omlagt rum til at få pulsen ned med en hyggekrog. Alt du behøver er sådan set en god lænestol med indbygget fodskammel.

Stolen skal dog gerne falde godt ind, så den ikke virker fremmed i rummet. Lænestole fra Stressless kommer i en række farver og materialer, så den er til at få matchet, og desuden brandgod at sidde i. Pas dog på. Er du typen der bare smider dit vasketøj på stolen, er dette en farlig hyggekrog at sætte op.

4 – Udnyt gangen

Et andet rum i boligen de færreste tænker på er gangen og lignende gennemgangsrum. Dette er typisk ikke rum vi opholder os i, men skyldes det at vi ikke vil, eller at der ikke er mulighed for det? Det kan du egentlig først finde ud af når du har prøvet give plads til at man vil opholde sig i gangen.

En let måde at oprette en hyggekrog er, ved at bruge en bænk. En bænk gør det muligt at sidde at snakke sammen, og er for eksempel god hvis du holder fest eller lignende, og nogen lige vil trække sig tilbage for at snakke under fire øjne.

5 – Hygge og mad

Den sidste hyggekrog vi skal se på, handler om at få ekstra hygge ud af madlavningen. Ja, vi taler om hygge i køkkenet. Køkkenet er efterhånden blevet et socialt rum i de fleste hjem, men en decideret hyggekrog kan nogle gange mangle.

Har du plads, kan en lille sofa være god at have. Når du inviterer på middag, kan du så byde gæster på et lille glas vin i sofaen, mens du laver maden færdig. Alternativt kan du kombinere køkkenet med den første hyggekrog vi så på, altså i vinduet. Har du et egnet vindue i køkkenet, er dette det oplagte sted at lægge en hyggekrog.