Her er alt du behøver at vide om alger i indkørslen

Vil du gerne have bugt med alger og snavs i indkørslen, kan det være svært at finde hoves og hale i de mange myter og teknikker, som florerer omkring på internettet og fra person til person. Derfor finder du her en guide med al den information, du behøver tage stilling til, hvis du gerne vil gøre op med algerne i din indkørsel eller på din terrasse.

Der skal kemi til, hvis du for alvor vil have bugt med algerne

Præger algerne dine fliser gang på gang? I så fald er der ikke noget at sige til det, for der skal nemlig kemi til at få dem væk. Et tiltag såsom algerens kan gøre underværker, når det kommer til at gøre op med det miljø, som algerne ellers stortrives i.

Alger godt lide fugtigt vejr, hvilket er en af de helt store grunde til, at så mange danskere kæmper med algerbevoksninger på deres fliser og belægning. De små organismer er svære at slippe af med, men med algerens er det i de fleste tilfælde muligt for alvor at gøre op med deres trivsel.

Algerens af den rette type er skånsomt for miljø, blomster og grundvand

En af de helt store bekymringer for forbrugere er, hvorvidt kemisk rensning af algerne har konsekvenser for miljø og natur. Heldigvis er dette ikke noget problem, da denne type godkendt rens imod alger er lavet på skånsom vis.

Den rette algerens er lavet på naturlige aktivstoffer. Disse mættede fedtsyrer nedbrydes før de når grundvandet og er på den måde ikke til gene for kvaliteten af vores drikkevand. Spørg altid firmaet, som skal rense din terrasse eller indkørsel for alger, hvilken type algerens de benytter. Den gode type, der er skånsom imod miljøet, er lovlig og godkendt og går under navnet Algefri N.

Selvom den rette algerens er lavet på skånsom vis, er den dog stadig skadelig. Kommer den på bladene fra en plante, kan disse blade således gå hen og visne bort. Dette er dog et mindre problem, da de fleste blomster og planter sagtens kommer sig efter sådan en omgang.

Også andre områder end blot dine fliser kan behandles

Står det ekstra slemt til, behøver du ikke lade behandlingen imod alger begrænses til blot dine fliser. Således er der for eksempel dokumenteret god effekt på en lang række andre områder – fra køretøjer til skilte, tage eller facader.

Har du erfaring med at algerne dukker op gang efter gang, kan du også overveje, hvorvidt du bør tegne et abonnement. Dette kan dog primært betale sig, hvis det står særdeles slemt til. I disse tilfælde kan du for eksempel hvert forår få foretaget en algebehandling på udvalgte udsatte områder af grunden.

Et uforpligtende tilbud kan være en god start

Synes du også, det er svært at finde rundt i de mange informationer omkring algebekæmpelse, kan du med fordel tage kontakt til et professionelt firma. Det er typisk uforpligtende at indhente et tilbud, og samtidigt kan du få afklaret dine spørgsmål.