Pep hjemmet op med disse seks tips

Vi kender alle følelsen af at have gået rundt i det samme hjem i lang tid og trængt til fornyelse. Indimellem kan man bare ikke holde ud at kigge på det samme interiør, den samme kunst og de samme gamle planter længere. Heldigvis kan det faktisk være både nemt og billigt at give dit hjem en overhaling, så det igen bliver et sted, hvor der er fedt at være. I denne guide har vi samlet seks tips, som du kan bruge til at peppe din bolig op. Læs med, og find ud af, hvordan du gør dit eget hjem til din drømmebolig.

Mønstrede tæpper giver liv

En ting, du i hvert fald bør overveje, er at investere i et mønstret tæppe i smukke farver. Farver og mønstre giver liv, og vælger du at lægge et tæppe i stuen, vil rummet med ét føles som et helt andet rum. Du kan selvfølgelig vælge at gå hele vejen og få gulvtæppe der dækker hele rummet. Eller bare et flot og håndlavet kelim tæppe, f.eks. under sofabordet. Allerede det vil puste nyt liv i den gamle indretning, og så kan du altid overveje, om det senere er værd at udbrede trenden til flere rum.

Ombetræk dine møbler

Det er blevet trendy at genbruge, og det skyldes ikke kun, at genbrug er godt for klimaet. Det skyldes også, at man kan opnå et rigtigt fedt resultat ved at tænke over nye anvendelsesmuligheder i stedet for bare at kassere. Har du et gammelt møbel stående, som du er ved at være træt af at se på, kan du undersøge, om det kan lade sig gøre at få det ombetrukket, f.eks. i et farverigt eller mønstret betræk. På den måde undgår du at smide et velfungerende møbel ud, og du får samtidigt skabt en ny dynamik i rummet.

Sig det med planter!

Det er et gammelt trick, men det virker: planter. Planter tilføjer rummet utroligt meget liv, og derfor skal du selvfølgelig også bruge dem i dit hjem. Har du allerede mange planter, kan det være en idé at flytte dem rundt i hjemmets forskellige rum for at skabe lidt variation. Ellers er det bestemt anbefalelsesværdigt at slå et smut forbi planteskolen, hvor du kan finde inspiration og vejledning. En bonus ved planter er, at de ikke bare er flotte og stilfulde, men også renser luften og derved skaber et bedre indeklima.

Nyt køkken? Måske behøves det ikke

Er du ved at være træt af dit køkken? Synes du, det ser nedslidt eller bare gammelt ud? Inden du går ud og bruger en formue på et nyt køkken, kan du overveje at skifte grebene på døre og skabslåger. Det lyder af lidt, men det kan faktisk gøre en verden til forskel, at de originale håndtag bliver skiftet ud med nogle mere moderne og stilrene greb. Og prøv gerne at tage nogle chancer – f.eks. kan du droppe de klassiske modeller til fordel for læderremme, som vil give dit køkken et mere unikt og moderne look.

Flyt rundt på dine møbler

Dette kan virke som et banalt trick, men faktisk kan man nemt undervurdere, hvor megen forskel det kan gøre at om-arrangere møblerne i et rum. Hvis sofagruppen har stået det samme sted i årevis, eller hvis sengen altid har vendt samme vej, er det måske tid til at overveje, om man kunne gøre noget anderledes på disse fronter. Det at flytte rundt på møblerne kan sagtens skabe lige præcis den fornyelse, du trænger til. Og det bedste af det hele: det er ganske gratis.

Brug kunst og nips

Et sidste tip i denne omgang skal lyde på at skabe fornyelse i boligen ved hjælp af kunst på væggene eller nipsting på hylderne. Du kan selvfølgelig vælge at forkæle dig selv med et nyt maleri til stuen eller lidt nips til badeværelset, men det er også en god idé at omarrangere det, du allerede har. Ved at flytte f.eks. et maleri fra ét sted i huset til et andet, er du allerede godt på vej til en bolig, som føles helt ny og frisk.