3 ting, du bør sikre dig, når du skal købe bolig

Der er mange ting, du skal overveje, når du skal købe en bolig. Foruden at finde den rigtige bolig, skal du også gennemgå den grundigt, inden du skriver under på købsaftalen. Her får du 3 punkter, som du bør være særligt opmærksom på, før du skriver under.

#1: Tjek elinstallationerne, før du skriver under

Først og fremmest er det væsentligt, at du sørger for, at der ikke er ulovlige elinstallationer i boligen. Det kan du naturligvis ikke sikre, at der ikke er, men du kan sørge for at gå boligen grundigt igennem, før du skriver under – og her er det væsentligt, at du er opmærksom på elinstallationerne.

Hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring, skal der udarbejdes både en elinstallationsrapport og en tilstandsrapport. Det er vigtigt, at disse udarbejdes af autoriserede fagfolk, så du kan være sikker på, at de indeholder korrekte oplysninger. Hvis du er i tvivl, kan du selv hyre en elektriker til at gennemgå boligen.

LJ Electric er en lokal elektriker I Haslev (Midtsjælland), som du kan gøre brug af, når du skal sikre dig, at boligens elinstallationer er i orden. Der er strenge krav til elinstallationerne, og du risikerer selv at skulle udbedre dem, hvis du køber boligen.

#2: Tjek, om der er begrænsninger på boligen

Der kan være tinglyste servitutter, byrder og hæftelser på boligen, og det er vigtigt, at du er opmærksomme på dem, inden du skriver under. Det er derfor en god idé at slå boligen op i tingbogen, så du kan se, om der er begrænsninger for boligen.

Hvis der er tinglyste servitutter på boligen, kan du risikere, at du ikke bare må bruge boligen, som du vil. Der kan være begrænsninger, som gør, at du eksempelvis ikke kan renovere boligen, som du havde planlagt. Det er også altid en god idé at tjekke lokalplanen, som ligeledes kan indeholde begrænsninger i forhold til brugsretten.

#3: Alliér dig med en boligrådgiver

Før du skriver under på købsaftalen, bør du altid alliere dig med en boligrådgiver, som kan vurdere, om boligen er værd at investere i. Ejendomsmægleren varetager sælgers interesser i handlen, hvorfor du ikke kan være sikker på, at du får videregivet alle de oplysninger, der er relevante, når du skal vurdere, om boligen er værd at investere i.

Herudover bør du sikre dig, at der er indsat et advokatforbehold i købsaftalen, hvis du skriver under på den med det samme. Det giver dig mulighed for efterfølgende at få den gennemgået, så du er sikker på, at du ikke skriver under på en aftale, som indeholder betingelser, du ikke burde have accepteret.