Dette skal du være opmærksom på, når du køber bolig

Når du skal købe en bolig, er der rigtig mange ting som du skal være opmærksom på. Det er nemlig en kæmpe stor beslutning at købe en ny bolig, og derfor skal der gerne være styr på det hele, inden du sætter din underskrift på skødet. Som førstegangskøber kan man dog nemt blive i tvivl om, hvorvidt man nu har styr på alt, og derfor kan det være en god ide at have en uvildig rådgiver med. Hvis du leder efter en bolig i København eller omegnen, kan du finde en dygtig boligadvokat her: https://nembolighandel.nu/blog/boligadvokat-amager/. En boligadvokat har masser af erfaring med køb af boliger, de ved hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny bolig.

Økonomi

Først og fremmest skal du få skabt et overblik over din økonomi, og kontakte din bank, så du kan finde ud af, hvor stort dit budget er, og hvilke muligheder du har, når du skal investere i en bolig. Det kan være en god ide, at få skabt et overblik over dine indtægter og udgifter inden du mødes med din bankrådgiver, da det vil lette processen. På den måde finder du ud af, hvor meget du har og hvor høje dine fremtidige udgifter kan være på for, at det giver økonomisk mening for dig. Der er nemlig ingen, der ønsker at købe en bolig, hvis de ikke har pengene til at bo der.

Boligens tilstandsrapport

Inden du køber boligen, er det vigtigt, at du gennemgår boligens tilstandsrapport. I tilstandsrapporten kan du se boligens fejl og mangler, som er blevet opdaget ved en gennemgang af boligen. Det er en  byggesagkyndig, der gennemgår boligen og udfærdiger tilstandsrapporten, men der kan sagtens være ting, som personen har overset. Derfor kan man med fordel få en fagperson til at gennemgå tilstandsrapporten og boligen, så du ikke møder ubehagelige overraskelser efter, at du har købt boligen.

Berigtigelse af salget

Inden du køber boligen, skal du sørge for, at din boligadvokat kan berigtige salget, og derudover er det vigtigt, at der bliver skrevet et advokatforbehold ind i kontrakten. Det vil nemlig sikre, at din rådgiver vil have mulighed for at læse alle de vigtige dokumenter grundigt igennem, og har mulighed for at annullere handlet i tilfælde af, at tingene ikke er som de skal være. Hvis du ikke får skrevet et advokatforbehold ind i kontrakten, kan det ende med at blive en kompliceret og dyr fornøjelse at slippe ud af boligkøbet, hvis du har sat din underskrift på papirerne.