Boligkøb for begyndere: Sådan får du råd til udbetalingen på din nye bolig

Det kan være svært at få råd til udbetalingen på din nye bolig, medmindre du sætter noget tid af til at spare op. Grunden til, at du skal spare penge op til udbetalingen, er, at du skal vise banken, at du rent faktisk kan finansiere lånet – og det kan du kun, hvis du er egnet til at spare penge op. Herunder kan du finde en række gode råd til, hvordan du sparer sammen til udbetalingen på din bolig.

#1: Gå i gang med opsparingen i god tid

Det er vigtigt, at du går i gang med din opsparing i god tid, hvis du vil være sikker på, at du kan tage et lån i banken. Det giver dig samtidig mulighed for at spare flere penge op, så du kan overbevise banken om, at de skal låne dig penge. Det er samtidig en måde, du kan vise, at du er i stand til at bruge færre penge, end du tjener, over tid, hvilket viser, at du har styr på din økonomi.

Er du i tvivl om, hvordan du sparer penge op? Det handler i princippet udelukkende om, at du skal bruge færre penge, end du tjener. Du kan finde mange gode råd til, hvordan du kommer i gang med en opsparing på Oekonomitips.dk. Her finder du blandt andet gode råd til at spare penge på mad, spare penge på elregningen samt flere forskellige lærerige artikler om økonomi.

#2: Læg et budget

Det er altid en god idé at lægge et budget, hvis du vil være sikker på, at du bruger færre penge, end du tjener. Et budget giver dig mulighed for at se, hvor mange penge der kommer ind på din konto hver måned, samt hvor mange penge du skal af med. Det er vigtigt, at der er et økonomisk råderum, som rent faktisk gør det muligt at spare nogle penge op.

Herudover bør du sørge for, at du tager højde for alle dine indtægter og udgifter – også dem, der ikke kommer regelmæssigt. Det er eksempelvis væsentligt, at du regner dine tandlægeregninger ind i dit budget, selvom de ikke kommer hver måned. Det giver dig mulighed for at skabe et realistisk overblik over din økonomi, så du ikke udelukkende tager højde for det, der kommer ind og ud af din konto på månedlig basis.

#3: Betal dine lån af

Hvis du skal låne penge til en bolig, er det vigtigt, at du ikke har et stort lån. Har du optaget et SU-lån, imens du studerede, er det derfor en god idé at sørge for at få det betalt af, før du begynder at spare penge op. Hvis du har et stort SU-lån, forbrugslån, billån eller enhver anden form for lån, vil du typisk ikke kunne låne så mange penge i banken, og derfor er det en god idé, hvis du sørger for at betale dit lån af, før du begynder at spare op til udbetalingen på dit hus.