5 simple trin – sådan holder du terrassen sommerren

Udeliv er noget vi danskere altid har været glade for. Selvom det danske sommervejr ofte skuffer og svigter, er der få ting vi elsker mere end at leve vores liv udenfor når vejret så er til det. At spise, læse og slappe af udendørs er blandt de ting vi danskere virkelig nyder.

Centrummet for alt dette udendørsliv er for mange terrassen. Terrassen er forlængelsen af vores boliger ud i det fri. For at få mest muligt ud af den, er det dog vigtigt at holde den sommerren igennem hele sæsonen. Dette kan nemt opnås med disse fem simple trin.

1 – Ryd op

Første skridt mod en ren og pæn terrasse vil typisk være at få ryddet op. Det er selvfølgelig forskelligt hvor meget du behøver rydde op. Børnefamilier vil nok kunne nikke genkendende til behovet for ganske fast oprydning, mens par uden hjemmeboende børn typisk vil have mindre at se til.

Typisk kræver terrassen dog en god oprydning i starten af sommersæsonen. Få styr på ting der på den ene eller anden måde er endt op på terrassen i løbet af vinteren. I løbet af sommeren vil du så i forskellig grad have et behov for at få ryddet op i ny og næ. Slut også gerne af med en større oprydning der sikrer terrassen, står fint til næste sæson.

2 – Tjek op

Andet trin i vejen mod en sommerren terrasse er at tjekke op på terrassen. Hvad der menes med dette, er at gennemgå terrassen grundigt og sikre der ikke er noget i vejen med den. Hvad dette skulle være, kan være en række ting.

Der kan for eksempel være kommet alger i løbet af vinteren. På en træterrasse kan dette gøre den superglat i vådt vejr, og dermed potentielt lidt farlig. Det kan også være terrassen er gået i stykker i løbet af vinteren. Planker kan være rådnet og fliser måske knækkede.

3 – Reparer

Næste skridt er lidt åbenlyst. Er der skader skal de repareres. Derfor kan det være smart at lave tjekket af terrassen helt tidligt på sæsonen, gerne lidt før det er varmt nok til at sidde ude. På den måde sikrer du at du har tid til at få den repareret i tide til at sidde ude.

Omfanget af reparationer er selvfølgelig svingende. For det meste vil der kun være tale om mindre ting – skifte rustne søm osv. Du kan dog være uheldig og komme ud for større skader. I disse tilfælde er det relevant at overveje om du selv kan klare det, eller trænger til professionel hjælp.

4 – Rens

Det er dog ikke kun deciderede skader der til tider skal udbredes med en terrasse. Som nævnt kan alger og lignende både være en grim ting at se på, men også potentielt en lidt farlig faktor. Uanset hvad, er det godt at få renset terrassen fri for alger.

Den mest effektive måde at slippe af med alger, er med en vedligeholdende fliserens hvert år. En fliserens renser terrassen for alger med højtrykspuling. Forskellen på en fliserenser og en normal højtrykspuler er at fliserenseren justerer strålen, så rensningen bliver så skånsom som muligt.

Alger kommer dog tilbage, så du kan ikke regne med at en fliserens varer for evigt – om end den dog typisk vil vare sæsonen ud som minimum. Vil du have et varigt resultat, bør du få renset terrassen fast. En imprægnering kan også hjælpe, da den beskytter terrassen mod vand – en af de vigtigste forhold for alger.

5 – Plant

Når du nu har sikret at din terrasse er ryddet, pæn og renset, er det på tide at tage sidste skridt mod at holde terrassen sommerren. En ren og præsentabel terrasse er også en pyntet terrasse, og få ting gør en terrasse mere sommerlig som en masse smukke planter. Det klassiske at gøre, er jo at plante forskellige blomster i potter og krukker hist og her.

Dette kræver at du skifter blomsterne ud i løbet af sæsonen, men arbejdet er absolut dette værd. Et alternativ hvis du ikke lige er ”blomster-typen”, er at plante en masse krydderurter og lignende. Dette vil give dig en masse inspiration til maden, og vil desuden fylde terrassen med en lækker duft.