Gør din have hyggelig med haveplanter

Haveplanter skaber hygge og liv i din have

Nogle mennesker mener, at den bedste have er én stor græsplæne. Der er selvfølgelig også noget utrolig praktisk ved en stor græsplæne – der er minimalt med vedligehold og den er let at slå, fordi du ikke skal undvige alskens bede og buske. Men lige så praktisk den er, lige så uinspirerende er den også.

Drømmer du om en frodig have – eller er det på tide at skifte nogle af dine nuværende haveplanter ud? Så læs med herunder og find inspiration til din have.

Udendørs planter til haven

Der findes oceaner af planter, og det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige buske, træer, blomster, grønsager, stauder og bærbuske. Mangler du lidt haveplanteinspiration, får du her et par forslag til, hvad du kan plante i din have.

  • Roser er altid en god haveplante at plante i haven. Der findes rigtig mange forskellige rosenbuske, og dermed kan du vælge dem, der falder i din smag. Du kan vælge at anlægge et helt bed, men du kan også lade en enkelt plante stå op ad husmuren og pryde husets facade. Udover at roser er pæne, dufter de også vidunderligt – en ren win win.
  • Du kan plante en masse smukke sommerblomster, så din have er farvestrålende og levende sommeren lang. Her kan du med fordel vælge nogle blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter, så du får mest muligt ud af dem.
  • Det er altid lækkert at dyrke sine egne grøntsager eller frugter. Det kan enten være i form af et smukt frugttræ, der kan vokse sig større gennem årene, et par frugtbuske, et grøntsagsbed eller et drivhus med lækre tomater og agurker.

Hvor kan du købe haveplanter?

Stort set alle havecentre og planteskoler sælger udendørs planter til haven. Vil du gerne have kyndig vejledning, nye haveplanter samt inspiration til, hvordan du skal anlægge din have? Ja, så skal du slå et smut forbi Hobbyland Havecenter i Roskilde. Deres store center er fyldt med skønne haveplanter, og de står klar til er hjælpe dig med at finde lige præcis de haveplanter, du gerne vil have med hjem