Kom tidligt i gang med køkkenhaven

Elsker du at have grøntsager i din have? Så har du nok lyst til at påbegynde såningen i køkkenhaven lige så snart, at solen begynder at skinne en smule i foråret. Dog er dette ikke altid en god idé, da der sommetider kommer frost og ødelægger det hele. 

Men hvis du vælger at gøre brug af grolys indendørs, kan du komme i gang meget tidligere. Herved behøver du ikke at vente på, at det er frostfrit udenfor, og at der er sollys nok i vindueskarmen. 

Start køkkenhaven før alle andre

Det er uden tvivl sjovt at være den første, der har grøntsager i haven. Derudover får du en længere sæson med grøntsager, hvis du starter tidligt. Men som sagt er problemet, at du ikke bare kan gå i gang udenfor i din køkkenhave. I stedet kan du gøre noget andet. 

Det er her, at grolys (også kendt som vækstlys) kommer ind i billedet. Har du grolys derhjemme, kan du med fordel så dine frø i god tid indendørs. Frøene vil helt automatisk begynde at spire, når du giver dem kunstigt LED-plantelys, da dette lys stimulerer væksten.

Du vil altså være langt foran din nabo, når det kommer til spiring af dine grøntsager. Når solen endelig er i stand til at afgive nok varme til grøntsagerne, kan du plante dem ud i din køkkenhave. Herefter kan du nyde, at der ikke er så længe til, at du kan høste dem og spise de dejlige grøntsager, du selv har dyrket.