Få styr på vandrensning og økobalance i din havedam

Har du en havedam? Så ved du med garanti også, hvor meget det kræver at holde den ved lige. Havedamme har en vane med at blive sat godt til i alger og blive grønne. De fleste foretrækker en havedam, hvor der er så lidt alger som muligt, men det er også at foretrække, at det sker helt naturligt, frem for det er nødvendigt at smide kemikalier i dammen.

En af de ting, I kan overveje at investere i, er flydende øer. En flydeø er med til at skabe naturlig filtrering i en havedam og dermed holde biodiversiteten i top og vedligeholdet i bund. Det kan kræve lidt at få gang i en flydeø og få den til at fungere, men når først det er oppe at køre, er det en naturlig og pæn løsning på en godt renset havedam, der nærmest er selvkørende.

Få hjælp til de praktiske aspekter

Det er ikke bare lige til at få anlagt en flydeø. Det kræver, at I har en ramme, der naturligvis kan flyde, hvor det er mulig at få lavet beplantning i. Her har man brug for en netdug, der kan klare høj belastning, som skal danne grundlaget for det grønne, I gerne vil plante på øen. Samtidig er det vigtigt, at rammen er relativt usynlig, så det ikke bliver den, der kommer til at tage fokus på øen.

En af fordelene ved at investere i en flyde ø er, at de kan transporteres samlet på en lastbil, så de faktisk bare skal sættes ud i havedammen, når de ankommer. Herefter er de mere eller mindre klar til at få gang i beplantningen, så I kan se det grønne spire og udnytte de rent biologiske fordele, I får ved at investere i en flydeø, som bliver godt forankret i dammen.