Få haven gjort klar til sommer

Foråret er begyndt at vise sig, og solen er mere og mere fremme. Det betyder også, at sommeren nærmer sig, hvilket er ensbetydende med, at du snart skal til at have styr på haven. Det skal jo gerne være sådan, at man har lyst til at tilbringe mange dejlige timer derude i den forhåbentligt lækre sommer. Her kan du læse lidt om, hvordan du får gjort haven klar til sommer og hvilke ting, du skal huske at have styr på. På den måde kan du nyde forårsvejret udenfor og holde varmen ved at arbejde også på de mindre varme forårsdage.

Ny belysning

Det er vigtigt, at du har nogle udendørslamper i haven. Der findes faktisk udendørslamper for enhver smag, både de mere praktiske og de mere stemningsfulde, og man kan altid lave en kombination, så man får begge funktioner med. Lamperne kan desuden være med til at forlænge de dejlige sommeraftener og til at skabe et bestemt udtryk i haven. Man kan have de mere lysende væglamper med en censor, så man kan se, når man går udenfor, og så kan man evt. have en standerlampe ved havemøblerne og nogle spydlamper på græsplænen. Hvis man har et gammelt æbletræ eller lignende, kan det også være smukt at dekorere stammen med en lyskæde.

Terassevarmer

Endnu en ting, du kan gøre for at forlænge aftener, er at anskaffe en terassevarmer. Det kan nogle gange bliver lidt køligt, når solen er gået ned – til trods for det, er det dog stadig dejligt at sidde ude og især, hvis man kan holde sig varm. 

Havedage

Det er også med at nyde solen i løbet af foråret, og hvordan kan man bedre gøre det end nogle havedage. Haven skal stå knivskarpt, og det kommer den ikke til, hvis du ikke trækker arbejdshandskerne på. Du skal have klippet hækken, slået græsset og ordnet bedene. Der er massere at give sig til, men det er faktisk også lidt hyggeligt. Hvis du har børn, kan du tage dem ud og lave nogle hyggelige familiedage ud af det. I kan også købe nogle frø til blomster eller grøntsager, og så kan børnene følge med i, hvordan planterne spirer, og måske I endda kan nyde afgrøderne sidst på sommeren.

Forhåbentlig er du blevet en lille smule klogere på, hvad der skal til, for at haven står helt klar til sommer. Den danske sommer kan noget, hvis vejret spiller – men den kan især noget, hvis der også er nydeligt i haven.